Taide- ja kulttuurialan toimijoiden ansainta- ja rahoitusmallit digitaalisilla alustoilla
Cupore selvittää vuonna 2025 toteutettavassa hankkeessa digitaaliseen kulttuurituotantoon liittyviä ansainta- ja rahoitusmahdollisuuksia, keskittyen etäkulttuuripalvelujen tarjoamiseen digitaalisilla alustoilla.
Selvitys pureutuu etäkulttuuripalvelujen tuottamisen taloudellisiin kannustimiin ja ansainnan esteisiin, sekä taide- ja kulttuurialojen toimijoiden työllistymismahdollisuuksiin digitaalisilla alustoilla. Siinä tarkastellaan eri rahoitusmallien toteutuksen sekä toiminnan kaupallistamisen mahdollisuuksia etäkulttuuripalvelujen tuotannossa erityisesti julkisen sektorin kulttuuripalveluissa.
Fokuksessa ovat taiteilijoiden ja sisällöntuottajien näkemykset. Tarkoituksena on muodostaa kokonaiskuva toimijoiden kohtaamista ansainnan ja rahoituksen haasteista ja mahdollisuuksista digitaalisessa ympäristössä, sekä hahmottaa ratkaisuja havaittuihin haasteisiin. Selvityksen tuloksena syntyy myös ansaintaa ja rahoitusta digitaalisilla alustoilla koskevia käytännön suosituksia taide- ja kulttuurialojen toimijoille.
Hankkeen tilaajana on Helsingin kaupunki (Estradi-hanke).
Hankkeen tutkijat
Tutustu myös näihin hankkeisiin
-
Tutkimus käynnissä
LUOVI - Luovan alan instrumentit ja hallinnolliset rajaukset
Selvitys kartoittaa, miten ja millaisin rajauksin kulttuuri ja luovat alat tällä haavaa määritellään ja tunnistetaan osana valtion tukemaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiopolitiikkaa. Analysoimalla luovia aloja sekä kulttuuri- että elinkeinopolitiikan kohteena työssä tarkastellaan tutkimus- ja kehitystoiminnan (T&K) ja luovien alojen välistä suhdetta teoreettisten määrittelyjen, kansainvälisten esimerkkien ja käytännön toimintojen sekä politiikkavastuiden jakautumisen näkökulmasta.
-
Tutkimus käynnissä
Kulttuurihyvinvointitoiminnan tavoitteet, toimintamallit ja rahoitus hyvinvointialueilla
Cuporen tutkimuksessa tarkastellaan kulttuurihyvinvointitoiminnan tavoitteita, vastuita, toimintamalleja ja rahoitusta hyvinvointialueilla. Tarkoituksena on luoda kattava kuva kulttuurihyvinvointitoiminnan organisoitumisesta hyvinvointialueittain.